На Житомирщині затримали банду, яка катувала людей

На Житомирщині затримали банду, яка катувала людей

Відео
Укрінформ
На Житомирщині затримані п'ятеро учасників злочинного угрупування, яке скоювало розбійні напади на території трьох областей і вчинило замах на життя поліцейського.

Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, інформує Департамент комунікації Національної поліції України

«Як розповів очільник Нацполіції, упродовж весни цього року працівниками кримінальної поліції була задокументована злочинна діяльність угрупування, яке вчиняло розбійні напади на приміщення громадян. Зловмисники діяли зухвало, проникаючи до приміщень громадян вночі. Зв'язували своїх жертв та катували. Діяли на території Київщини, Житомирщини та Вінниччині. Їхньою метою було заволодіння грошовими коштами, ювелірними виробами ті іншими цінностями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні на Київщині працівники кримінальної поліції затримали частину цього злочинного угруповання під час скоєння ними аналогічного правопорушення. Наголошується, що ті учасники, які не були затримані, почали погрожувати працівникам поліції, зокрема, одному із працівників управління внутрішньої безпеки Житомирської області та деяким працівникам кримінальної поліції, надходили повідомлення на кшталт «ви за це постраждаєте». 

«Кілька днів тому ці погрози перейшли в реальну ситуацію. Залишок цієї злочинної групи прийняв рішення вчинити вбивство працівника поліції. Замінували його автомобіль саморобним вибуховим пристроєм», -  додав Князєв.

Він уточнив, що за кілька хвилин до вибуху поліцейський виявив сліди вибухового пристрою, згодом правоохоронці встановили особи зловмисників.

Читайте також: До дня проти катувань у Києві встановили рухливі щупальця

За словами глави НПУ, 26 червня працівники кримінальної поліції та внутрішньої безпеки Житомира провели близько 40 обшуків, у результаті яких виявлено речові докази причетності до замаху на вбивство працівника правоохоронного органу. 

За фактом замаху на вбивство працівника правоохоронного органу слідчим управлінням поліції у Житомирській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України. 

«На сьогодні затримано 5 осіб у порядку ст. 208 КПК. Слідчі готують матеріали, аби направити їх до суду на розгляд щодо обрання запобіжного заходу. Щодо інших учасників групи - деякі з них виїхали з території України до РФ інших країн. Але все дійде до логічного завершення. На такі зухвалі дії правопорушників поліція України реагує конкретно, жорстко і миттєво», - наголосив Князєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-