На Чернігівщині пройде фестиваль пам'яті Кантера

На Чернігівщині пройде фестиваль пам'яті Кантера

Укрінформ
У найближчі вихідні на мистецькому хуторі Обирок у Бахмацькому районі Чернігівської області, де жив режисер Леонід Кантер, відбудеться кінофестиваль "Кінокемп "Кіносарай 2018".

Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

"Цього літа фестиваль буде особливим. З нами не буде Леоніда Кантера. Він попросив нас усіх зібратися на кінокемпі без нього і провести дуже світлий позитивний фестиваль. Тож усі, хто любив Леоніда та його "країну мрій" Обирок, приїдуть 29 червня - 1 липня зустрітися та радісними спогадами і хорошим кіно згадати найкращого документаліста і продюсера України", - зазначається у повідомленні.

У програмі фестивалю - перегляд "найсвіжіших" українських фільмів, зокрема "Припутні", "Стрімголов", "Жива ватра", а також документальних, присвячених Леоніду Кантеру та Олегу Сенцову. Покажуть також "Міф" Кантера про Василя Сліпака.

За словами співорганізатора фестивалю Катерини Мізіної, на "Кіносарай" приїде мандрівник, репер із найпівденнішого міста на Землі Ушуайя, який познайомився з Кантером, коли той завершував свою "табуретну" експедицію і чекав корабля на Мис Горн.

Читайте також: На останній фільм Кантера збирають гроші

Кореспондентові Укрінформу вона сказала, що ніякого траурного прощання з Кантером на Обирку не передбачено, сам фестиваль - то і буде присвята режисерові і прощання з ним.

Як повідомлялося, відомий український режисер і продюсер Леонід Кантер наклав на себе руки 4 червня на своєму хуторі Обирок. У передсмертних листах Кантер написав, що виконав свою місію в цьому житті і йде далі з бажанням, щоб розпочате ним продовжували однодумці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-