"Майдан. Початок незалежності": у Запоріжжі відкрили оновлену виставку

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі в обласному краєзнавчому музеї відкрилася оновлена виставка, присвячена Революції гідності 2013-2014 рр.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

"До Дня Конституції України у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття оновленої експозиції «Майдан. Початок незалежності»", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в ОДА, експонати виставки надані безпосередньо учасниками подій та їхніми родинами. І досі небайдужі містяни та жителі області передають до музею пам'ятні речі.

У Запоріжжі відкрили оновлену виставку, присвячену Революції гідності / Фото: www.zoda.gov.ua

Зокрема, в експозиції виставлені особисті речі Євгена Гарагулі, нагородженого орденом «За мужність» III ступеня, який разом із товаришами під час Революції гідності у Києві вступив у нерівний бій з «тітушками», що хотіли напасти на польовий шпиталь майданівців у Михайлівському соборі, дістав вогнепальне наскрізне поранення, потрапив до полону та зазнав жорстоких тортур.

Читайте також: Перша дитяча інтерактивна книжка про мистецтво побачила світ

У музеї також зібрано каски, деталі захисних обладунків, кулі, якими стріляли в протестувальників, дитячі подарунки, пляшки для «коктейлів Молотова», чимало побутових предметів, які були використані для оборони. Створено й куточок Майдану - з наметом, шинами та предметами побуту. Представлена Біблія та вервиця, освячені Папою Римським Франциском у грудні 2013 року. Окрім цього, у музеї транслюється відеоряд, що занурює відвідувачів в атмосферу місяців протистоянь.

Виставка «Майдан - початок незалежності» відкрилась у Запорізькому краєзнавчому музеї ще влітку 2014 року і стала першою в Україні стаціонарною виставкою про події Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-