Денісова просить Авакова взяти під контроль розслідування нападу на табір ромів

Денісова просить Авакова взяти під контроль розслідування нападу на табір ромів

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти під особистий контроль розслідування нападу на табір ромів у Львові.

Про це повідомляється на офіційному сайті омбудсмена.

“З огляду на те, що у цій ситуації вбачаються ознаки дискримінації за національною ознакою та розпалення ворожнечі щодо ромської національної меншини, уповноваженим Людмилою Денісовою було направлено звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням узяти на контроль розслідування вказаного нападу на тимчасове поселення ромів поблизу м.Львова та забезпечити ефективне розслідування в розумні строки”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, омбудсмен звернулась до Львівського міського голови Андрія Садового з проханням надати вичерпну інформацію про заходи, яких вживає влада задля врегулювання проблемних питань тимчасових ромських поселень у Львові. У листі також висловлено прохання поінформувати уповноваженого щодо забезпечення соціальних і житлових прав ромів, які мешкали у цьому поселенні та стали жертвами нападу.

Читайте також: Напад на табір ромів під Львовом: поліція розповіла подробиці

Денісова також звернулась до начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням надати належну правову оцінку діям нападників, зокрема з урахуванням можливого мотиву расової нетерпимості, та забезпечити ефективне, об’єктивне та неупереджене розслідування. Окрім того, омбудсмен просить вжити заходів для запобігання погромів ромських поселень.

Уповноважений з прав людини вкотре закликає громадськість до толерантності і терпимості.

Як повідомляв Укрінформ, вечері 23 червня невідомі озброєні особи напали на ромський табір, розташований у лісовому масиві на околиці Львова. За даними поліції, внаслідок нападу одна особа загинула, а ще 4 представники ромської національності були травмовані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-