Цього літа планують оздоровити майже 23 тисячі дітей з Луганщини

Цього літа планують оздоровити майже 23 тисячі дітей з Луганщини

Укрінформ
Майже 23 тисячі дітей шкільного віку з Луганщини оздоровляться та відпочинуть цього літа. Це 41% від їх загальної чисельності. 

Такі дані оприлюднила на брифінгу завідувач сектору оздоровлення пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Поливянчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В  області чисельність дітей віком від 7 до 17 років  складає 52973 особи. Цього року за плановими показниками оздоровленням та відпочинком будуть охоплені 22918 школярів - 41%",  - уточнила Поливянчук.

У першу чергу оздоровити планується 6529 дітей, які  проживають у  населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування. 

 Поливянчук зазначила, що фінансування літнього оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок місцевих бюджетів порівняно з минулим роком збільшено майже на 3 млн гривень та складає 10 млн 97 тис. гривень.

Кошти облбюджету, передбачені Обласною програмою оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017-2019 роки, спрямовуються на забезпечення оздоровленням дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах системи освіти (2398,6 тис. гривень), та дітей з населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування (2332,9 тис. гривень).

Читайте також: Миколаївщина цьогоріч витратить на оздоровлення дітей понад 31 мільйон

За рахунок державного бюджету діти оздоровлюються в дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія». 

Крім того, завдяки зверненням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза до керівників інших регіонів України маленькі жителі Луганщини відпочиватимуть за рахунок приймаючої сторони майже по всій Україні.

На сьогодні існують домовленості щодо відпочинку та оздоровлення дітей протягом літа на Волині,  Тернопільській, Кіровоградській, Івано-Франківській та Закарпатській  областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-