Міністр закордонних справ Литви приїхав на Луганщину

Міністр закордонних справ Литви приїхав на Луганщину

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс прибув до Луганської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, звичайно, не вперше на Донбасі - побували в Широкиному, в Авдіївці. А цього разу вирішили окрім столиці відвідати вашу область. Тим більше що вже три роки тривають інтенсивні контакти вашої області з нашою країною. Є давні проекти – допомоги школам, наприклад. А сьогодні представники нашої Торгово-промислової палати на чолі з її керівником, представники бізнесу приїхали провести, так би мовити, рекогносцирування, але ми всі сподіваємося на більш інтенсивні контакти в майбутньому", – наголосив Лінкявічюс на зустрічі з керівництвом області.

За його словами, метою поїздки є визначити сфери можливого співробітництва. "Я гадаю, і аграрний сектор нам цікавий, і промисловість, але поки що передчасно про щось говорити", - уточнив міністр мету делегації на подальшому брифінгу.

Читайте також: За травень-червень окупанти обстріляли 22 населені пункти на Донбасі

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника обласної ВЦА Юрій Клименко заявив, що візит литовських гостей має щонайменше два важливі аспекти: політичний та економічний. Він пояснив, що область п’ятий рік живе в екстремальних умовах бойових дій, і дуже важливо відчувати підтримку ззовні. Водночас необхідно розвивати промисловість, створювати робочі місця, а для цього потрібні інвестиції.

За словами Клименка, керівництво області передусім готове запропонувати партнерам вкладатись в переробку аграрної продукції.

Перші візити литовська делегація здійснила на сєверодонецьке підприємство з виробництва автоматизованих систем «Імпульс» і на панчішно-шкарпеткову фабрику в місті Рубіжному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-