У “криптовалютній

У “криптовалютній" Єлизаветівці літнім людям встановлюють кнопку SOS

Відео
Укрінформ
У селі Єлизаветівка, що на Дніпропетровщині, відомому тим, що сільський голова придбав для селян криптовалюту, вразливим групам населення встановлюватимуть кнопку SOS, щоби вони могли викликати охорону або швидку, замовити ліки або продукти.

Про це на своєму персональному сайті повідомляє сільський голова Максим Голосний.

"Перша тривожна кнопка SOS встановлена на цьому тижні Григорію Потаповичу Дуброву – мешканцю Єлизаветівки, одному з двох ветеранів Великої Вітчизняної Війни, що залишились у селі. Свого часу ця людина приймала участь у форсуванні Дніпра. А три місяця тому, скориставшись хворобою та поважним віком ветерана, його пограбували невідомі. На цей інцидент одразу відреагувала Єлизаветівська сільська рада, виділив ветерану 5 тис. грн компенсації за вкрадене майно. Але, зрозуміло, що наша правоохоронна система не може надати гарантій, що Григорія Потаповича не буде знову пограбовано, наприклад, наступного дня або через тиждень», — наголошує Максим Голосний.

Встановлення таких тривожних кнопок передбачено не лише для ветеранів. Проект розповсюджується на літніх людей, які зробили значний вклад у розвиток територіальної громади, ветеранів праці, тяжко хворих, та інші соціально-вразливі категорії.

Сама кнопка виконана максимально просто — навіть у літніх людей із нею не виникне ніяких проблем. Чоловік натискає на кнопку, йде виклик і з динаміка лунає голос диспетчера. Одночасно надсилається СМС усім відповідальним за опрацювання викликів. Панель із кнопкою монтується безпосередньо біля ліжка пенсіонера або на виході з кімнати.

Читайте також: В уряді спростували міф про правила нарахування субсидій для розлучених сімей

Ініціатори проекту – сільський голова Максим Голосний та активіст «Команди розвитку та реформ» В'ячеслав Горобець.

Як повідомляв Укрінформ, Максим Голосний - за освітою архітектор, за покликанням душі - блогер і журналіст. Він автор відомого плакату про бабцю з котом: "Взнала, що внук голосував за "Регіони", переписала хату на кота". Цього року він ініціював незвичний для України експеримент - інвестувати гроші громади у криптовалюту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-