Погром у мерії Харкова: обласне СБУ відповіло на звинувачення Кернеса

Погром у мерії Харкова: обласне СБУ відповіло на звинувачення Кернеса

Укрінформ
Управління Служби безпеки України в Харківській області не має жодного стосунку до сутичок у Харківській міськраді.

Про це начальник прес-центру Управління СБУ полковник Владислав Абдула написав на своїй сторінці у Facebook.

"Хочу наголосити, що до правопорушень, які відбулися сьогодні у будівлі Харківської міської ради, обласне Управління СБ України не має жодного стосунку. Звинувачення на адресу Управління є безпідставними та брудними. Управління завжди працює виключно в рамках діючого законодавства України", - зазначив Абдула.

За його словами, "ми відкриті до співпраці і готові в межах своєї компетенції взяти участь у розслідуванні подій для встановлення осіб, які порушили закон, а також тих, хто безпосередньо зацікавлений у таких провокаціях".

Читайте також: Безлади у мерії Харкова: через задимлення двоє постраждалих, 300 осіб евакуювали

"За фактом подій біля мерії поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)", - додав Абдула.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня після сутичок, які сталися у Харківській міськраді, мер Геннадій Кернес звинуватив у організації заворушень керівника облуправління СБУ. Кернес додав, що міська рада буде оскаржувати бездіяльність працівників харківської СБУ, прокуратури і поліції.

За його словами, він звернуся до депутатів парламенту, лідерів фракцій з пропозицією заслухати у Верховній Раді пояснення керівника Служби безпеки України про дії його харківського підлеглого, який "організував погром у будівлі Харківської міської ради".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-