У Херсоні горів бавовняний комбінат

У Херсоні горів бавовняний комбінат

Укрінформ
На території непрацюючого Херсонського бавовняного комбінату вогнеборці загасили велику пожежу в одній із будівель підприємства, що охопила площу в 500 кв. метрів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла фахівець прес-служби Головного управління ДСНС України у Херсонській області Галина Лисенко.

"О 00.50 у ніч із вівторка на середу до рятувальної служби міста Херсона надійшло повідомлення про пожежу на території непрацюючого ХБК. На ліквідацію пожежі були направлені чергове відділення 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Дніпровського району та підрозділ аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС в області, які по прибуттю на місце події встановили, що займання сталося в одній із занедбаних будівель ХБК на площі 500 кв. метрів. Локалізували пожежу о 01.30, а остаточно ліквідували - о 06.30", - розповіла Лисенко.

Ймовірна причина займання - необережне поводження з вогнем. Але хто саме спричинив пожежу, наразі невідомо. Територія цього підприємства наразі практично не охороняється, і туди може потрапити будь-хто, зазначила Лисенко.

Читайте також: На Запоріжжі загорілося пшеничне поле

Херсонський бавовняний комбінат почав роботу у 1960-х роках і був найбільшим у Європі виробником бавовняних тканин. Із лютого 2011 року ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" повністю припинило виробничу діяльність. 4 березня 2013 року господарський суд Херсонської області визнав підприємство банкрутом і ввів процедуру його ліквідації. Наразі на Херсонщині опрацьовують проект будівництва на території ХБК сухого порту для використання у Чорноморсько-Балтійському транспортно-логістичному коридорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-