Побиття в Маріуполі:  у кафе кажуть, що

Побиття в Маріуполі: у кафе кажуть, що "меню українською" знадобилося після чарки

Укрінформ
У Маріуполі за фактом  побиття підполковника ДПСУ в кафе за його вимогу дати меню українською мовою, а також побиття жінки- офіцера ДПСУ відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«Поліція встановлює обставини конфлікту, в результаті якого отримали тілесні ушкодження двоє військовослужбовців Державної прикордонної служби... За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 122 Кримінального кодексу України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).  Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Водночас, адміністрація кафе RedCups RDCP Lounge Маріуполь, де стався інцидент, на своїй сторінці у Facebook оприлюднила власну версію розвитку подій того вечора. 

"17 червня о 21 годині до нас в кав’ярню завітала компанія молодих людей напідпитку. Гості замовили морозиво і... алкогольні коктейлі. О 22 годині зал кав’ярні зачиняється, тому ми запропонували гостям продовжити свій відпочинок у залі Лаунж з нічним графіком роботи. Згідно з підписаним з поліцією, ЗСУ та мерією міста Маріуполь меморандумом ми зобов’язані оглядати кожного гостя з металошукачем для  безпеки оточуючих. На прохання охорони пройти перевірку молоді люди почали грубіянити. Адміністрація намагалася залагодити цей конфлікт усіма мирними заходами", - сказано в повідомленні.

За інформацією адміністрації кафе, директор і адміністратор закладу розмовляли з гостями мовою їхнього спілкування - і українською, і російською і всіляко намагалися залагодити інцидент.

"Незважаючи на досить агресивну поведінку молодиків, в обслуговуванні їм не відмовили, запропонували пройти до залу та спокійно продовжити вечір. Ось тут вже Станіслав почав вимагати розмовляти з ним тільки українською мовою, після чого йому терміново знадобилося меню українською мовою. Це меню зараз в розробці, та найближчим часом потрапить у наші зали. Персонал запропонував усно перекласти склад страв та напоїв, які забажають гості. Реакція з їх боку була неадекватна... Молодиків попросили залишити заклад, попередили, що інакше нам доведеться викликати поліцію за фактом хуліганських дій", - поінформувала адміністрація кафе.

Читайте також: Постраждав за українську: ДПСУ розслідує побиття свого офіцера у Маріуполі

За словами керівництва закладу, на вулиці молоді люди "продовжували поводитися  агресивно. Все закінчилося тим, що один з «гостей» вдарив охоронця, після чого зав’язалася бійка. Адміністратор негайно почала викликати поліцію та швидку".

Адміністрація кафе також повідомила, що вся інформація та відеоматеріали були передані співробітникам поліції для розслідування справи, тож чи перевищили повноваження охоронці, вирішувати тільки органам влади.  

Як повідомляв Укрінформ, побитий  в кафе Маріуполя охоронцями закладу підполковник Держприкордонслужби України Станіслав Керод зажадав меню українською мовою. Ще одна побита, жінка-офіцер, отримала струс головного мозку. Наразі вирішується питання про направлення постраждалих до Центрального клінічного шпиталю Держприкордонслужби. 

За інформацією знайомої Керода Соломії Бобровської, Керод 14 років служить на східних кордонах України, очолює пропускний пункт «Сартана». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-