В Одесі дельфінятко народилося на очах глядачів шоу

В Одесі дельфінятко народилося на очах глядачів шоу

Укрінформ
Народження дельфінятка під час шоу в Одеському дельфінарії "Немо" ніхто не планував, воно просто співпало за часом. Матусі Пенелопі й малюкові це не пошкодило, вони почувають себе чудово.

Про це кореспондентові Укрінформу сказала  прес-секретар міжнародної  мережі дельфінаріїв "Немо" Поліна Макарова.

"Ми знали, що Пенелопа чекає на дитинча, тому сама вона не брала участь у шоу.  У програмі  працювали 6 дельфінів, ще кілька, у тому числі й Пенелопа, знаходилися  в одному басейні з дельфінами-артистами. Їй була потрібна підтримка родичів, тому ми не відділяємо  вагітних самиць від зграї в  її ж інтересах. Пологи почалися несподівано, і  глядачі стали їх свідками... Як тільки малюк з'явився на світ, уся зграя підпливла до Пенелопи. Зараз мама піклується про малюка, годує його, вони почувають себе чудово", - сказала Макарова.

За її словами, це вже 26-й малюк, народжений в українських дельфінаріях "Немо".  Кожного разу пологи протікали по-різному,  а ось під час шоу це сталося вперше. Подія викликала бурхливу дискусію в соцмережах. Більшість у захваті, для екологів, які завжди боролися проти утримання дельфінів в штучних водоймах  і використання їх у шоу,  факт став черговим приводом для акцій протестів. 

За інформацією журналу "Форбс", закладами під брендом "Немо" керує компанія "Нерум", яка належить п'яти партнерам. Найбільша  доля в  одесита Андрія Кисловського, глави ради засновників, що обіймає посаду. 

За інформацією сайту nemo.ua, міжнародна мережа  "Немо" має  понад 13 дельфінаріїв в Україні, Білорусі, Казахстані, Таїланді та Росії. Серед них є два дельфінарії, що працюють в окупованому Криму, - у Феодосії й Алушті. У спливаючих вікнах сайту є і сочинський дельфінарій, який  у період проведення Чемпіонату світу з футболу цілий місяць приймає всіх уболівальників на Шоу дельфінів зі знижкою у 20%. 

Дельфінарій "Немо" працював і в Києві, але у 2013 році Господарський суд Києва прийняв рішення про знесення тимчасової будівлі, яка виявилася самобудовою.  Позов про знесення  подала до суду столична Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю.  Перед початком судового засідання на вулиці пройшов пікет цивільної організації "Форум порятунку Києва" під гаслом "Хлоровані в'язниці для дельфінів - під заборону". У жовтні 2017 року дельфінарій "Немо" у Києві  закрився остаточно, дельфінів перевезли в Одесу.

Читайте також: Екологи вимагають заборонити в Україні дельфінарії

Андрію Кисловському 39 років,  у 2010 році його було обрано депутатом Одеської  міськради  від фракції комуністів, у 2015-му пройшов  від  партії "Довіряй справам", яку очолює міський голова Геннадій Труханов.  

Кисловський також обіймає  посаду  заступника військового комісара-начальника відділення комплектування Приморського районного військового комісаріату м.Одеси.

Минулого року його викрили у недостовірних даних, поданих у декларації за 2016 рік і навіть відкрили провадження. Чим воно закінчилося - невідомо.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-