На Житомирщині перекривали трасу Київ-Чоп

На Житомирщині перекривали трасу Київ-Чоп

Укрінформ
Понад 100 активістів перекривали трасу Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі на Житомирщині з вимогою припинити забруднення річок Случ та Хомора викидами фабрики.

Учасники акції підготували звернення до Президента, Прем’єр-міністра та генерального прокурора України щодо екологічного стану річки Случ, повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«19 червня 2018 року представники громадських організацій, активісти, небайдужі жителі міста, депутати міської та районної рад перекрили рух автотранспорту на автомобільному шляху міжнародного значення Київ - Чоп. Основна вимога мітингувальників – припинити забруднення річок Хомора та Случ ТОВ «Понінківською картонно-паперовою фабрикою», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що понад 100 людей упродовж 45 хвилин пересувались пішохідним переходом поблизу населеного пункту Перемога, заважаючи проїзду автомобільного транспорту. Внаслідок акції утворились кілометрові затори.

За словами заступника міського голови Анатолія Легенчука, влада міста підтримує громаду, адже ситуація із забрудненням річок Хомора та Случ вже переросла в справжню екологічну катастрофу, поставивши під загрозу здоров’я 60-тисячної громади Новограда-Волинського.

Координатори акції підготували звернення щодо екологічного стану басейну річки Случ до Президента України, Прем’єр-міністра та генерального прокурора.

Читайте також: На Житомирщині дали "зелене світло" велоруху в громадах

Йдеться, зокрема, про необхідність тимчасового припинення діяльності ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» в Хмельницькій області до встановлення нових очисних споруд від забруднюючих хімічних речовин.

Активісти вимагають проведення перевірок на інших підприємствах у Хмельницькій області, які можуть забруднювати навколишнє середовище.

Крім того, мова йде про те, аби забов’язати відповідні органи постійно проводити моніторинг поверхневих вод річок на кордоні із Житомирською областю і несанкціонованих місць скиду з очисних споруд ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» на території Полонського району Хмельницької області та висвітлювати результати  лабораторних досліджень у ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-