Німеччина передасть мобільні офіси 25 містам України

Німеччина передасть мобільні офіси 25 містам України

Децентралізація
Укрінформ
Муніципальні установи 25 міст Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей отримають 33 мобільні офіси від уряду Німеччини.

«Мобільний офіс складається з кейсу, який містить ноутбук, кольоровий принтер, сканер, портативний зчитувач ID карток для перевірки особи людини, камеру для відеофіксації процесу обслуговування клієнтів та модем доступу до мережі Інтернет».

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі GIZ.

Зазначається, що завдяки мобільному офісу мешканці віддалених територій, люди похилого віку, люди з інвалідністю та громадяни, які знаходяться на стаціонарному лікуванні зможуть отримати послуги, не відвідуючи установи.

Читайте також: На Житомирщині дали "зелене світло" велоруху в громадах

«Найчастіше громадяни користуються такими послугами: реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання особи, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку, соціальні послуги (пільги, допомоги), реєстрація нерухомості, послуги у сфері землекористування», - йдеться у повідомленні.

За інформацією GIZ, участь у церемонії  пердачі мобільних кейсів візьмуть: Майк Маттес - директор проекту GIZ «Підтримка територіальних громад у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО»;  Андрій Білоусов - міський голова м. Кам’янське; Олександр Каменчук - заступник начальника управління адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Захід відбудеться 21 червня о 10:30 у готелі Абрі (м. Дніпро, Ярмарковий узвіз,1, конференц-зал Прем’єр). 

Довідка. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-