Порошенко заявив, що не допустить ревізії курсу на децентралізацію

Порошенко заявив, що не допустить ревізії курсу на децентралізацію

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко не допустить ревізії курсу на децентралізацію, оскільки ця реформа відповідає інтересам громадян України і є однією з найрезультативніших.

Про це він заявив на ХIV Українському муніципальному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Петро Порошенко взяв участь у XIV Українському муніципальному форумі / Фото: Михайло Палінчак

"Я наполегливо працюватиму над цим проектом (децентралізації - ред.) рівно стільки, скільки мені відміряє бути при владі український народ. І поки я Президент, я не допущу ревізії цього курсу, тому що децентралізація відповідає інтересам громад, інтересам мешканців, вона відповідає інтересам усіх громадян України", - сказав глава держави.

Він зазначив, що децентралізація разом із запровадженням безвізового режиму, з Угодою про асоціацію з ЄС, реформуванням сектору оборони і безпеки стала однією з найрезультативніших реформ у державі.

Порошенко акцентував, що децентралізація наблизила владу до людей і стала ефективним щепленням від федералізації, вона сприяє вирішенню у найкращий спосіб багатьох інфраструктурних і соціальних проблем, відповідає євроінтеграційним планам, бо повністю синхронізована з Європейською хартією місцевого самоврядування. Окрім того, децентралізація є ефективною частиною антикорупційної стратегії України, бо зменшує вплив держави на розподіл грошових ресурсів, демонополізує та розосереджує фінансову владу, заявив Президент.

Читайте також: Президент розповів, як цьогоріч зростуть місцеві бюджети

"Час показав, що ми не помилилися у своїх розрахунках, курс виявився абсолютно правильним, а децентралізація виявилася результативною", - підкречлив він.

Глава держави висловив переконання, що Україна буде сильнішою, коли будуть сильними місцеве самоврядування і громади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-