У Львові відкрили площу імені польського дисидента

У Львові відкрили площу імені польського дисидента

Укрінформ
У Львові 17 червня відкрили площу імені відомого польського діяча, дисидента, великого друга України Яцека Куроня. Вона розташована поруч із Генеральним консульством Польщі у Львові, на вулиці Івана Франка.

Урочисті заходи відбулися саме у день смерті Куроня, який помер 17 червня 2004 року, повідомляє Радіо Свобода.

"Яцек Куронь завжди наголошував, що люди мусять розмовляти між собою, зустрічатись, бо з цього виходять добрі справи, що треба приятелювати. Маю надію, що це місце буде жити, і тут люди будуть зустрічатись, і це буде місце приятелювання", – наголосила польська діячка, дружина Яцека Куроня Данута Куронь, яка разом з міським головою Львова Андрієм Садовим відкрили на площі меморіальну таблицю.

На урочисте відкриття площі і таблиці Яцека Куроня у Львів приїхали 25 польських діячів, приятелів України. Також у Львів завітав і друг Яцека Куроня віце-маршалок Сенату Польщі Богдан Борусевич.

Читайте також: На Львівщині відзначили 127 річницю народження Євгена Коновальця

«Я познайомився з Яцеком Куронем 35 років тому. Це був дуже відкритий чоловік. Він казав, що ми маємо друзів, різні народи, з якими нас поєднує спільна історія. Ми говорили часто про українців і Україну. Яцек був голосом цілої опозиції, був лідером польської опозиції і старався зрозуміти інших», – каже Борусевич.

У березні цього року до міської ради Львова звернулась група львів’ян з ініціативою присвоїти вулиці чи площі у Львові ім’я почесного громадянина Львова Яцека Куроня. Це прохання було підтримане жителями міста під час публічного голосування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-