Вихідні будуть мокрими та теплими - синоптик

Вихідні будуть мокрими та теплими - синоптик

Карта
Укрінформ
На вихідних, 16-17 червня, у центральних областях, на Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, Півдні - дощі, грози, град та шквалисте посилення вітру. На захід зливи та грози прийдуть у неділю.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

В суботу Луганщині, Донеччині, більшості районів Запоріжжя синоптик обіцяє суху, сонячну погоду.

Житомирщина - без істотних опадів. Київщина - місцями локальні дощі, гроза, 50/50.

Ввечері в суботу на Вінниччині, у південних районах Кіровоградської області, в Криму, на Одещині та частині Миколаївщини - сильні зливи та шквали. 

За словами Діденко, температура повітря 16 червня найнижча на Заході - +23+27 градусів. Загалом +25+30 градусів. На Півдні та Сході +28+34 градуси.

В неділю температура повітря лишатиметься в районі +25+30 градусів.

Щодо опадів, то на Заході, у Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській областях, районах Кропивницького, на Одещині та в Криму - грозові дощі, ймовірні локально зливи, град та шквалисте посилення вітру, попереджає синоптик.

Читайте також: Негода знеструмила 295 населених пунктів, поламала дерева й пошкодила будинки

На Сході, у Сумській області, на Полтавщині, в районах Дніпра, на Миколаївщині, Херсонщині та Запоріжжі - переважно без опадів.

"У Києві у суботу переважатиме сонце, ймовірність локальних періодичних грозових дощів десь 40-50 відсотків. У неділю в столиці ймовірність дощів збільшиться. Температура повітря вихідними в Києві +27, +28 градусів", - зазначила синоптик.

"Не ставайте під час сильної зливи чи грози під старими або самотніми деревами - це може бути небезпечно, краще піти, намокнути, ніж за секунду потрапити у біду", - застерігає Діденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-