На Херсонщині загасили лісову пожежу на площі 7,5 га

На Херсонщині загасили лісову пожежу на площі 7,5 га

Укрінформ
На Херсонщині у четвер, 14 червня, загасили лісову пожежу, яка охопила 7,5 га лісу.

Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Херсонській області.

"13 червня о 15.40 виникла пожежа у 33, 34, 41 кварталах на території Гладківського лісництва Голопристанського району. О 21.20 займання вдалося локалізувати. А 14 червня о 16.30 пожежу ліквідовано. Орієнтовна площа пожежі, за даними лісової охорони, склала 7,5 га, з яких 0,8 га - верхового лісу", - йдеться у повідомленні.

Загалом до ліквідації цієї пожежі були залучені від лісового господарства - 44 працівники та 20 одиниць техніки, від ДСНС - 26 чоловік та 8 одиниць техніки, від Міноборони - 4 особи та 1 одиниця авіаційної техніки (вертоліт МІ-8).

Читайте також: На Миколаївщині вже другий день горять сміттєзвалища

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня 2018 року на Херсонщині в Олешківському районі на території Раденського лісництва Олешківського лісомисливського господарства виникла лісова пожежа, яка на ранок 30 травня охопила 580 гектарів лісу, з них 265 гектарів - верхового лісу. Пожежу гасили рятувальники шести регіонів України - Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Донецької областей, працівники лісового господарства та військові.

Херсонщина на сьогодні є одним із найменш заліснених регіонів України. До 2007 року показник заліснення території області становив 4,4%. Після великих лісових пожеж 2007-го та 2012-го років, він зменшився до 3%. На даний час, в результаті висадження нових лісів, показник заліснення вдалося збільшити, і він знову перевищив 4%. Проте у низці районів області лісистість становить менше 1% їх території. Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів, і зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-