У Чорному морі розміновують затонуле судно з боєприпасами

У Чорному морі розміновують затонуле судно з боєприпасами

Укрінформ
На Херсонщині у Ягорлицькій затоці Чорного моря розпочали розмінування виявленого там торік затонулого судна із боєприпасами.

Про це повідомляє у середу на своїй сторінці у Facebook аварійно-рятувальний загін спецпризначення Головного управління ДСНС України у Херсонській області.

"Відповідно до плану організації виконання завдань з розвідки і розмінування місцевості Херсонської області на 2018 рік, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 5 березня 2018 року №162 "Про заходи щодо розмінування судна з боєприпасами часів Другої світової війни, виявленого на території Голопристанського району в Ягорлицькій затоці", здійснено перехід експедиційним судном "Снег" за маршрутом м. Херсон – Ягорлицька затока Голопристанського району та розпочато роботи з розмінування затопленого судна з боєприпасами часів Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві за добу знайшли чотири артснаряди і міну часів Другої світової

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня 2017 року у Голопристанському районі Херсонщини у Ягорлицькій затоці під час відпочинку громадян на човні виявлено старе затоплене судно з металевими предметами, схожими на артилерійські снаряди. Під час обстеження судна спеціалістами ГУ ДСНС в області було виявлено велику кількість артилерійських снарядів калібру 45 і 150 мм, а також донні міни. Було вирішено не підривати судно з боєприпасами на місці його виявлення через можливість завдання цим великої шкоди екології Ягорлицької затоки, а підняти боєприпаси на поверхню, і відтранспортувавши їх у безпечне місце знищити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-