Херсонська ТЕЦ у 28 разів занизила показник аварійності своїх тепломереж - ОДА

Херсонська ТЕЦ у 28 разів занизила показник аварійності своїх тепломереж - ОДА

Укрінформ
АТ "Херсонська ТЕЦ", одне з двох найбільших у Херсоні теплопостачальних підприємств, з невідомих причин у 28 разів занизила реальний показник аварійності своїх тепломереж.

Про це поінформував у вівторок на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації, де розглянуто питання "Про підсумки проходження опалювального сезону 2017 - 2018 років та затвердження першочергових заходів з підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018 - 2019 років", в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Віктор Рассолов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З невідомих причин Херсонська ТЕЦ занизила показник аварійних тепломереж - замість 85% зносу надано звіт лише про 3% таких мереж", - розповів Рассолов.

Він також зазначив, що лише протягом листопада 2017 року на теплових мережах Херсонської ТЕЦ було зафіксовано 109 аварій.

Загалом же, як повідомив Рассолов, за минулий опалювальний сезон кількість ветхих аварійних тепломереж збільшилася в області на 10,5 кілометра, а втрати теплової енергії  склали 115 тис. гігакалорій, або 38% від виробленої.

Читайте також: Херсонська ОДА хоче нараду щодо нових правил промислового вилову риби

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська ТЕЦ обігріває майже половину міста Херсона. Протягом останніх років вона є одним з найбільш проблемних теплогенеруючих підприємств обласного центру. Обладнання на Херсонській теплоелектроцентралі зношене, а проведений ще у 2009 році енергоаудит тепломереж Херсонської ТЕЦ показав, що на той час 54% цих трубопроводів вже не мали запасу робочого ресурсу для подальшої їх експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-