Донеччина: школу у Бахмуті обладнали технологіями контролю безпеки

Донеччина: школу у Бахмуті обладнали технологіями контролю безпеки

Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області за підтримки ПРООН за кошти Європейського Союзу з’явилась «розумна та безпечна» школа з цифровими технологіями контролю.

Про це повідомили у громадській організації «Антикризовий медіа-центр».

«Розумна та безпечна» школа з’явилась у Бахмуті на Донеччині. Фіксація перебування учнів в будівлі школи та електронні щоденники – все задля безпеки дітей у місті, що знаходиться поблизу зони збройного конфлікту. Проект втілено за підтримки ПРООН за кошти Європейського Союзу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначено, заходячи до школи учні мають пройти через турнікет, приклавши свій бейдж до терміналу. Інформація миттєво потрапляє до шкільного веб-сайту, завдяки якому вчителі та батьки можуть бачити, де перебуває учень.

Окрім встановлених турнікетів, в рамках проекту школа придбала 25 ноутбуків для вчителів, завдяки чому вони можуть вносити на сайт школи домашні завдання, оцінки учнів, а також писати повідомлення для батьків. Батьки можуть читати всю цю інформацію через окрему рубрику – особисту сторінку учня.

Читайте також: Клімкін обговорить з угорським колегою "мовну" статтю закону про освіту

Як повідомляють в адміністрації школи, більшості учнів інновація сподобалася, хоча вчителі почали хвилюватися, що це додасть їм роботи. А деяким батькам не сподобалося те, що вони більше не зможуть заходити до школи, коли їм заманеться. Проте згодом всі оцінили зміни.

Нововведення вже привабили до розумної і безпечної школи нових учнів. Якщо на початку шкільного року в ОШ № 9 було 600 школярів, то на наступний рік вже надійшли заявки від 650 дітей.

Як зазначається в повідомленні, район, в якому розташована школа № 9, не раз потрапляв під обстріли. Так, у 2014 школу було пошкоджено, проте вона вистояла і продовжує працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-