Суд у Миколаєві відклав розгляд апеляції на вирок одеської «справи 2 травня»

Суд у Миколаєві відклав розгляд апеляції на вирок одеської «справи 2 травня»

Укрінформ
Розгляд апеляції на вирок Іллічівського міськсуду Одеської області від 18 вересня 2017 року щодо одеської «справи 2 травня», яку мали розглядати у Миколаєві, знову відкладено через неявку підозрюваних.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Апеляційного суду Миколаївської області Ірина Пономаренко.

«11 червня 2018 року відбулося засідання Апеляційного суду Миколаївської області у так званій «справі 2 травня». Воно проводилося у режимі відеоконференції - частина учасників процесу знаходилися в Апеляційному суді Одеської області. Однак розпочати розгляд справи по суті не вдалося, оскільки не всі виправдані прибули у судове засідання», - розповіла Пономаренко.

Вона також зазначила, що згідно з ч. 4 ст. 401 КПК України, обвинувачений підлягає обов’язковому виклику в судове засідання для участі в апеляційному розгляді, якщо в апеляційній скарзі порушується питання про погіршення його становища.

Оскільки в апеляції прокурора ставиться питання про погіршення становища виправданих, то участь їх у апеляційному провадженні є обов’язковою. Тому прийнято рішення про перенесення слухання справи на 23 липня 2018 року для виклику всіх учасників провадження до апеляційної інстанції.

Зазначимо, що це вже не перше судове засідання, яке відкладається через неявку підозрюваних, адже у справі фігурує 18 осіб. 27 лютого цього року Апеляційний суд Миколаївської області відклав початок розгляду провадження у зв’язку з неявкою більшої частини підозрюваних. Тоді до суду доставили лише одного підозрюваного.

23 квітня до суду з'явилося четверо, двоє з яких доставлено конвоєм. 11 червня на розгляд апеляції з'явилося лише шестеро фігурантів.

Читайте також: “2 травня” в Одесі: а може досить годувати російські ЗМІ?

Як уже повідомляв Укрінформ, кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокуратури Одеської області на виправдувальний вирок відносно низки осіб надійшло з Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ до Апеляційного суду Миколаївської області. За версією сторони обвинувачення, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в м. Одесі вони підбурили групу осіб до участі у масових заворушеннях та зорганізували їх. 

2 травня 2014 року під час масових заворушень в Одесі загинули до півсотні людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-