На Україну йде потужний циклон з грозами і зливами

На Україну йде потужний циклон з грозами і зливами

Карта
Укрінформ
У найближчі кілька днів на зміну літній спеці прийдуть грози і дощі з короткими перервами.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Вже з понеділка циклон увірветься в Україну з Заходу, принісши грози, а потім до середи міць стихії буде відчуватися на всій території країни. По всій Україні прогнозують дощі і навіть зливи.

Так, у неділю, 10 червня, перший «сигнал» про настання циклону отримають західні регіони України. Там прогнозують короткочасні дощі, але поки що без гроз. Хоча стовпчики термометрів покажуть цілком літню спеку, місцями до +31 градуса. На решті території без опадів. На півночі і сході країни до +26, у центрі і на півдні – до +28-30 тепла.

У понеділок, 11 червня, короткочасні дощі на заході країни зміняться грозовими зливами, а циклон просунеться вглиб України, зачепивши Вінницьку та Житомирську області. Тепле повітря під натиском циклону зміститься на схід країни, а на заході та півдні трохи похолодає. В цілому по всій території України температура буде в межах +24-28 градусів.

Читайте також: Виверження вулкана в Гватемалі: жертв вже більше 100

У вівторок, 12 червня, грозовий фронт розійдеться ще ширше по Україні. Дощі з грозами пройдуть практично по всій Україні, сухо буде лише на сході, у деяких регіонах півдня країни і в Криму. Температурний режим у цілому збережеться на рівні попереднього дня.

У середу, 13 червня, «розрив» циклон принесе деякий бездощовий перепочинок. Лише в деяких регіонах центральних областей можливі невеликі дощі. На решті території буде сухо, але не на довго. По всій країні очікується 24-26 тепла, місцями до +27.

Вже у четвер, 14 червня, циклон знову стане «щільним» і над всією територією країни нависнуть дощові хмари. Зливи прогнозують по всій Україні, за винятком Криму. Разом з цим температура повітря опуститься на кілька градусів і в цілому по країні буде рівномірно тепло – +23-26 градусів. На півдні та в Криму до +28.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-