У Чорнобильській зоні знову пожежа

У Чорнобильській зоні знову пожежа

Укрінформ
Поблизу села Копачі у чорнобильській Зоні відчуження 8 червня знову загорілася суха підстилка на площі близько одного гектара. Наразі пожежу локалізовано.

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання з посиланням на дані ДСНС. 

"Відповідно до інформації Державної служби України з надзвичайних ситуацій 08 червня о 13 год. 17 хв. у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с.Копачі сталося загорання сухої підстилки на площі близько 1 га. Станом на 14 год. 04 хв. пожежу локалізовано на площі 0,8 га", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до гасіння пожежі залучено 7 одиниць техніки та 35 людей. Авіація ДСНС (АН-32П та вертоліт МІ-8) знаходиться у готовності.

Як зазначає Держінспекція з ядерного регулювання, радіаційний фон на майданчику ДСП ЧАЕС – без змін.

Читайте також: Рятувальники попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Будь-яка загроза персоналу ядерних установок ДСП ЧАЕС на даний момент відсутня.

Як повідомлялося, 5 червня о 10:10 у Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення поблизу с. Копачі сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі близько 10 га.

7 червня ДСНС повідомила, що о 17:50 пожежу в лісовому масиві у Зоні відчуження ліквідовано. Під час гасіння пожежі авіацією ДСНС було здійснено 69 скидів води (318 тонн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-