На Харківщині чоловік кілька днів тримав 9-річну дівчинку в котельні

На Харківщині чоловік кілька днів тримав 9-річну дівчинку в котельні

Фото, відео
Укрінформ
Чоловік, який кілька днів тримав малолітню дівчинку в зачиненому приміщенні котельні на Харківщині, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх.

Про це журналістам розповів начальник Куп’янського відділу поліції Сергій Вереітін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"7 червня до поліції звернулася 30-річна жителька Куп’янського району. Вона повідомила, що два дні тому ввечері зникла її 9-річна донька. Заявниця розповіла, що, можливо, дівчинка може знаходитися у 67-річного чоловіка, який іноді підгодовував дитину та купляв їй продукти", - зазначив Вереітін.

За його словами, на пошуки дівчинки відразу вирушили наряди групи швидкого реагування патрульної поліції.

"Правоохоронці вирішили в першу чергу відпрацювати інформацію щодо можливого викрадача дитини, на якого вказала мати. До того ж з’ясувалося, що дана особа раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за розбещення малолітніх", - додав Вереітін.

За його словами, за місцем роботи даного громадянина поліцейські виявили зачинену у приміщенні котельні дитину: "Умови, в яких її тримав 67-річний пенсіонер, нажахали навіть досвідчених правоохоронців".

Читайте також: Колишній охоронець заявив, що Януковича у Харкові планували "спалити живцем"

"На підприємстві, де чоловік працює охоронцем, про його кримінальне минуле знали, але не думали, що він знову візьметься за старе. Свою роботу чоловік виконував старанно, вважався досвідченим та сумлінним працівником із 30-річним стажем", - пояснив Вереітін.

За його словам, зловмисника затримано: "Зараз дівчинку передано матері, з нею працюють лікарі та психологи".

"Слідчі вже поспілкувалися із дитиною, її свідчення стали підставою для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) КК України. Чоловіку також інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України", - підкреслив Вереітін.

За його словами, затриманому загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-