Клімкін вважає Харківщину кузнею кадрів для МЗС

Клімкін вважає Харківщину кузнею кадрів для МЗС

Укрінформ
Харківщина має чи не найбільшу кількість своїх представників серед співробітників МЗС.

Про це сказав у Харкові на зустрічі зі студентами-юристами міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року МЗС святкує неформальний ювілей – 20 років партнерства з Національним юридичним університетом ім. Ярослава Мудрого, тому Харківська область має чи не найбільшу кількість своїх представників серед співробітників міністерства", - зазначив міністр.

Читайте також: Україна подасть завершений позов проти Росії - Клімкін

За його словами, це 20-річне партнерство – партнерство "навколо знань та досвіду".

"Від вас, молоді, реально все залежить. Майбутнє буде виглядати не так, як було кілька років тому. Або ми зможемо стати відомими всьому світу, або ми будемо абсолютно в іншій реальності", - додав міністр.

Клімкін відповів на запитання студентів, зокрема, щодо можливості проходження практики та стажування у департаментах міністерства: "Все залежить від вас. Після 3 курсу маємо прийняти на практику 10-15 студентів, долучайтеся до команди юристів МЗС".

Читайте також: Клімкін закликав глав МЗС допомогти звільнити політв’язнів із тюрем РФ

Щодо питання про роль активної молоді у євроінтеграції, Клімкін сказав, звертаючись до студентів: "Кожен повинен почати з себе. Ви маєте створити європейський простір у Харкові, тоді ЄС одразу наблизиться".

За програмою візиту протягом дня Клімкін також зустрівся "без краваток" з місцевими журналістами, представниками Малоданилівської та Нововодолазької об'єднаних територіальних громад, завітав до Державної зооветеринарної академії, що знаходиться на території Малоданилівської селищної ради, відвідав харківську гімназію №169: саме історії трьох учнів із даного навчального закладу ввійшли у "Книгу Добра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-