Третина ОТГ вже отримала сільгоспземлі від уряду

Третина ОТГ вже отримала сільгоспземлі від уряду

Децентралізація
Укрінформ
Станом на 6 червня Держгеокадастр передав понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів 199 об’єднаним громадам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Сьогодні, 6 червня, в рамках розпочатого Кабінетом міністрів України у лютому поточного року процесу передачі земель, 199 об’єднаних територіальних громад отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів.  Одночасно передача здійснювалася на всій території України. Загалом цього дня в комунальну власність об’єднаних територіальних громад передано понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Києві під час ювілейної ХХХ Міжнародної агропромислової виставки "Агро-2018" документи про передачу земель підписали керівники Тишківської сільської ОТГ Кіровоградської області (4068,16 га земель сільськогосподарського призначення), Баштанської міської ОТГ Миколаївської області (10315,71 га), Великомихайлівської селищної ОТГ Одеської області (9835,16 га), Варвинської селищної ОТГ Чернігівської області (1165,7226 га), Жашківської міської ОТГ Черкаської області (1238,79 га).

Читайте також: На Прикарпатті ще 6 ОТГ отримали земельні ділянки

У попередній період землі сільгосппризначення (37,4 тис. га) отримали ще 49 об’єднаних територіальних громад.

"Ми повністю вкладаємось у план-графік передачі і навіть випереджаємо його.  В грудні процес буде завершено, і в 2019 рік об’єднані територіальні громади ввійдуть, спираючись на потужний додатковий ресурс, який зможуть використати на благо громади", - заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

31 січня Уряд схвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін у законодавстві.

Читайте також: На Закарпатті у власність шістьом ОТГ передали 1300 гектарів землі

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

В Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, яким може бути передано, за попередньою консервативною оцінкою, близько 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-