Прокуратура Донеччини вимагає від фермера повернути громаді 107 га земель

Прокуратура Донеччини вимагає від фермера повернути громаді 107 га земель

Укрінформ
У Донецькій області прокуратура через суд вимагає від фермера повернути громаді 107 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 4,5 млн грн.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«На Донеччині прокуратура через суд вимагає повернути громаді 107 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 4,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що під час вивчення стану додержання земельного законодавства було встановлено, що громадянином на підставі укладених із Зеленоярською сільською радою Нікольського району договорів отримано в оренду для ведення фермерського господарства земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 107 га. Проте орендарем, у порушення Закону України «Про фермерське господарство», при отриманні у користування вказаних земельних ділянок не аргументовано необхідність одержання землі такої значної площі з урахуванням можливості її обробітку, не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства, наявності в нього необхідної техніки, не надано відомості щодо наявності у членів фермерського господарства права на безоплатне одержання земельних ділянок у власність.

Читайте також: Херсонській морській академії повернули незаконно вилучені приміщення

З огляду на наведене, місцевою прокуратурою пред’явлено позов до Володарського районного суду Донецької області в інтересах держави про визнання недійсними спірних договорів оренди земельних ділянок, вартість яких становить понад 4,6 млн грн, та повернення їх Зеленоярській сільській раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-