На

На "медичному ралі" перемогла закарпатська бригада

Фото
Укрінформ
Закарпатська команда перемогла на Всеукраїнських змаганнях бригад екстреної медичної допомоги, що відбулися в Черкасах. Змагалися 40 українських та зарубіжних парамедичних бригад.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

«Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю відбулись на Черкащині. 40 лікарських, фельдшерських, студентських, ветеранських та закордонних парамедичних бригад зібрало «Черкаське медичне ралі – 2018». Суддями та експертами були фахівці з екстреної та військової медицини України, Литви, США, Канади та Ізраїлю. Закарпаття представляла бригада на чолі з лікарем медицини невідкладних станів Сергієм Боднаром, лікарем-інтерном Едуардом Горзовим, фельдшером Миколою Гливчаком та водієм Аттілою Чуха. Перше «золото» у змаганнях виборов закарпатський водій екстреної медичної допомоги. Так було закладено переможний фундамент. Результат – перше місце на змаганнях, кубок та прапор, який привезла додому закарпатська команда», - йдеться в повідомленні.

Як зазнача\ться, під час 3-денниз змагань медики відпрацьовували клінічні випадки з реального життя, дії у надзвичайних ситуаціях та інцидентах із масовими жертвами. Ситуації моделювались з максимальною точністю.

Читайте також: У вишах Херсонщини тепер вчитимуть на лікарів та архітекторів

Водії, у свою чергу, змагались на швидкість та вправність проходження складного маршруту.

Крім того, кожна бригада екстреної медичної допомоги показала свої знання у дотриманні протоколів надання медичної допомоги при невідкладних станах. Особлива увага приділялася взаємодії з працівниками поліції та ДСНС.

За традицією, наступного року учасників змагань приймає область, команда якої перемогла.

Відтак, наступного року вже Закарпаття збиратиме найкращих фахівців з усієї країни для участі в медичному екстримі «Закарпатське медичне раллі»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-