Протестувальники перекрили дорогу на Буковель

Протестувальники перекрили дорогу на Буковель

Укрінформ
Сьогодні на Івано-Франківщині активісти вийшли на протест, вимагаючи відремонтувати дорогу "Делятин-Яблунів". Пікетувальники заблокували проїзд на Буковель біля повороту на Яблунів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із співорганізаторів протесту - військовий капелан, представник громади Вижнього і Середнього Березова Микола Мединський.

“На акції сьогодні зібралося кілька сотень людей, вони блокують дорогу з вимогою відремонтувати ділянку Делятин - Яблунів. З самого ранку ми перекрили дорогу на 3 години, тоді зняли пікет на 20 хвилин і знову перекриваємо на 5 годин. Ми вимагаємо, щоб до нас прибув голова облдержадміністрації”, - сказав Мединський.

За його словами, цей протест на дорозі триває уже п’ятий день, але поки що безрезультатно, сама ж проблема не вирішується багато років. Активісти зверталися і до місцевої влади, і до народного депутата Олександра Шевченка і, врешті, вдалися до перекриття автошляху.

За інформацією кореспондента Укрінформу, цю ж дорогу сьогодні перекривають місцеві мешканці ще в одному місці - біля села Стопчатів.

Водночас голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук учора вранці на офіційному сайті ОДА заявив, що перекриття дороги у Делятині свідчить “про початок передвиборчої кампанії”.

«Події, що відбуваються в Делятині, викликають занепокоєння прикарпатців та багатьох наших гостей. (...) На жаль, події останніх днів засвідчують початок передвиборчої кампанії. Політичні амбіції і меркантильні інтереси виходять на перше місце, втрачаються здоровий глузд і порозуміння», - переконаний Олег Гончарук.

Він запевнив, що «проведення тендерів на ремонт доріг в Івано-Франківській області відбувається публічно і в онлайн-режимі». Натомість, замість перемовин та дискусій, зазначає керівник Прикарпаття, члени громади вимагають вирішити свої проблеми «мовою ультиматумів».

Читайте також: Гройсман про якість нових доріг: за халтуру платити не будемо

«Звертаюся до всіх представників місцевої та виконавчої влади області, закликаю представників громадських організацій, наших ветеранів АТО, відкинувши емоції, категоричність і тиск, об'єднати зусилля для спільного вирішення проблеми. Маємо враховувати наші реалії та фінансові можливості держави і краю. Лише так вийдемо на програму дій щодо подальшого ремонту доріг місцевого значення області і зробимо це в інтересах краю, заради спільного блага громад, а не в угоду окремим політичним і містечковим амбіціям», - вважає Гончарук.

За його словами, з 1 січня органам обласної державної адміністрації передали понад 3 тисячі кілометрів доріг і скерували на їх утримання 279 млн грн. Враховуючи пропозиції органів місцевої влади, в ОДА напрацювали Концепцію ремонту доріг на найближчі три роки.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня жителі Надвірнянського та Косівського районів перекрили дорогу у селищі Делятин з вимогою відремонтувати автошлях Яблунів – Делятин. Блокування дороги спричинило великі затори у напрямку до туристичного комплексу «Буковель». Протестувальники пропускали автомобілі частково. Поліція відкрила щодо цього кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-