Вінницькі тергромади виграли у конкурсі 30 мільйонів на екологію

Вінницькі тергромади виграли у конкурсі 30 мільйонів на екологію

Укрінформ
Майже півтисячі громад Вінниччини – переможців обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад отримають на розвиток інфраструктури та чисте довкілля 30 млн гривень з обласного бюджету.

Про це повідомляє управління інформаційно-аналітичної роботи Вінницької обласної ради.

«У понеділок конкурсна рада підбила підсумки та визначила переможців 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Із 141 поданого проекту екологічного спрямування переможцями визнано 139, решта 354 проекти-переможці – інфраструктурні», - йдеться у повідомленні.

Переможців визначали серед чотирьох категорій учасників обласного конкурсу - сільради, які не входять до складу ОТГ, селищні та міські ради міст районного значення, які не входять до складу ОТГ, міські ради міст обласного значення, ради ОТГ, районні ради, а також  розглядалися спільні проекти, розроблені декількома місцевими радами на основі договору про спільну діяльність.

Загальний фонд обласного конкурсу становив 30 млн грн - по 15 млн гривень на екологічні проекти та інфраструктурні. Усього участь в конкурсі взяли 27 районів, 6 міст обласного значення та 33 з 35 об’єднаних територіальних громад, які представили на розгляд комісії 735 проектів.

Читайте також: Національний рекорд: одне українське село описали в чотирьох томах

Пріоритетними напрямами конкурсу цьогоріч були підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями, збереження історико-культурної та духовної спадщини, розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, впровадження енергозберігаючих та ресурсоефективних технологій в закладах бюджетної сфери, модернізація мереж вуличного освітлення.

Фото: vinrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-