Пляж у Чорноморську восьмий раз поспіль став кращим на Одещині

Пляж у Чорноморську восьмий раз поспіль став кращим на Одещині

Укрінформ
Над міським комунальним пляжем Чорноморська восьмий раз поспіль піднято блакитний прапор, що свідчить про відповідність вимогам міжнародного екологічного сертифікату якості.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації.

"Пляж міста Чорноморськ отримав цей сертифікат восьмий раз поспіль. Рішення про нагородження "Блакитним прапором" ухвалено міжнародним журі. Сертифікат отримують лише ті пляжі, які відповідають майже 30 критеріям екологічного сертифікату якості. Зокрема, якості води, інформування населення, безпека та сервіс", - зазначили в прес-службі, пославшись на виконувача обов'язків керівника управління туризму, рекреації та курортів Одеської ОДА Олександра Шеку.

Варто зазначити, що торік "Блакитний прапор" майорів на Чорноморському комунальному пляжі та двох одеських - на морських комплексах "Причал №1" і "Калетон" міських пляжів "Ланжерон" та "Дельфін".

Читайте також: Жителі Одеси перекрили шосе, де насмерть збили дитину

Як повідомлялося, міжнародна організація Foundation for Environmental Education (FEE) щорічно інспектує пляжі всього світу. І в тому разі, коли пляж відповідає критеріям міжнародного екологічного сертифікату якості, адміністрації вручають "Блакитний прапор". Відповідний сертифікат надають пляжам за умови обладнання рятувальними вишками, парковками, медпунктом, всім необхідним для осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також забезпеченя вільного і безкоштовного доступу громадян, чищення піску, прибирання сміття тощо.

Фото: oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-