У Херсоні вручили молодим родинам ключі від квартир

У Херсоні вручили молодим родинам ключі від квартир

Фото
Укрінформ
У Херсоні вручили молодим родинам з дітьми ключі від їхніх помешкань у новому 126-квартирному житловому будинку.

Будинок на проспекті 200-річчя Херсона зведений завдяки співпраці Херсонського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", Херсонської облдержадміністрації, обласної та міської радам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже стало доброю традицією спільно з МЖК щорічно здавати в експлуатацію будинок. Сьогодні ми бачимо яскравий приклад того, як слова переходять у діло: всі ці родини отримують житло за пільговими умовами. Дуже приємно, що такі умови особливо стосуються родин хлопців, які беруть участь в ООС, адже вони боронять на сході наш з вами спокій і дають можливість спокійно реалізовувати такі проекти", - наголосив під час виступу голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Він зазначив, що в області діє програма "Власний дім", яка дозволяє отримувати житло тим, хто цього найбільше потребує. "16 квартир ми профінансували з обласного бюджету. Програма вже діє три роки і за цей час було надано кредитів з обласного бюджету на суму 9 мільйонів гривень", - заявив голова ОДА.

Читайте також: Гройсман: Збільшення народжуваності - це державна політика

Серед тих, хто отримав у цьому будинку квартири, - 40 сімей є учасниками державних та місцевих житлових програм, з них, зокрема, 10 родин учасників АТО, 6 - багатодітних сімей, 24 родини молодих фахівців бюджетних та інших установ міста Херсона.

За інформацією ОДА, за ініціативи Херсонського регіонального управління Фонду у рамках житлових програм впроваджуються новітні кредитно-фінансові механізми. На Херсонщині, одній із перших серед регіонів України, у рамках обласних програм молодіжного житлового кредитування і будівництва (придбання) доступного житла впроваджено додаткові пільги для учасників антитерористичної операції  та операції Об'єднаних сил на пріоритетних засадах - надання адресної безготівкової безповоротної фінансової допомоги на погашення частини (від 25% до 100%) залишку суми зобов'язань за отриманими на будівництво (реконструкцію) та придбання житла пільговими кредитами, надання за рахунок коштів обласного бюджету на безповоротній основі державної підтримки у розмірі 50% вартості нормативної площі доступного житла.

Усього ж на Херсонщині проживає 5790 учасників бойових дій на сході України, в тому числі 1442 – мешкає у Херсоні. 99 з них стоять на квартирному обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

У Херсоні вручили молодим родинам з дітьми ключі від квартир

У межах нових редакцій програм будівництва доступного житла в Херсоні на 2017 – 2022 роки та програми будівництва доступного житла в Херсонській області на 2018 – 2022 роки також передбачено вирішення житлових питань внутрішньо переміщених осіб. На Херсонщині проживає майже 14 тис. таких громадян України, з яких 6913 – у Херсоні.

Сприятиме реалізації даних програм і підписаний цієї п'ятниці, 1 червня, Меморандум між Державною спеціалізованою фінансовою установою "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", Херсонською обласною державною адміністрацією та Херсонською обласною радою. Цим документом передбачено, з урахуванням Стратегії розвитку Херсонської області на період до 2022 року, встановлення партнерських відносин між сторонами, які підписали меморандум, координацію та консолідацію зусиль щодо реалізації житлової політики держави, регіональних програм розвитку молодіжного житлового будівництва та кредитування, впровадження інноваційних механізмів, спрямованих на захист житлових прав громадян, розвиток будівельної галузі Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-