Порошенко відкрив міст на трасі

Порошенко відкрив міст на трасі "Одеса-Рені"

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті новозбудованого мостового переходу на автодорозі М-15 "Одеса-Рені" біля села Паланка (Республіка Молдова).

Церемонія відкриття відбулася у рамках робочої поїздки глави держави в Одеську область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не просто міст, який веде дорогу з Одеси до Рені. Це весь південь Одеської області, весь південь України - і Кілія, Рені, Болград, Ізмаїл, Вилкове — туристична перлина України та багато інших населених пунктів, районних центрів, які були відрізані через аварійний стан мосту", - зазначив Президент.

Він підкреслив, що новий міст є не відремонтованим старим мостом, а збудованим заново, ширшим і надійнішим за попередника.

Водночас глава держави нагадав, що старий міст був побудований за п’ять років до його народження — у 1960 році, а 2013 року міст був визнаний аварійним і заборонений до експлуатації.

Читайте також: Розвиток інфраструктури портів є питанням нацбезпеки України - Порошенко

Порошенко також запевнив, що оскільки новозбудований міст у тому числі знаходиться і на території Молдови, була знайдена "міжнародна модель" для врегулювання ситуації.

"Це - міст, який побудований українцями за кошти українського бюджету, побудований з українських матеріалів, тож спільними дипломатичними зусиллями Міністерства закордонних справ, Адміністрації Президента, уряду знайдена була модель, щоб об’єкт був фактично власністю України на цій ділянці Паланки", - зауважив він.

Порошенко додав, що новий міст пройшов усі необхідні випробування і готовий до експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-