Реформу сільської медицини треба впровадити якомога швидше - Жебрівський

Реформу сільської медицини треба впровадити якомога швидше - Жебрівський

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації наголосив, що реформування сільської медицини має стати одним з пріоритетних напрямків роботи для голів районів.

Таку заяву Павло Жебрівський зробив під час чергової колегії Донецької облдержадміністрації. 

«Ще раз наголошую – реформа, ініційована Президентом, має бути реалізована на Донеччині якомога швидше. Понад сорок років у селах не будувались ФАПи, амбулаторії. Зараз є змога оновлювати приміщення, оновлювати обладнання і надавати якісні медичні послуги. Я дуже хочу, щоб усі керівники населених пунктів звернули увагу на цю реформу та ефективніше використовували субвенції з державного бюджету, адже перш за все реформа покликана на покращення якості життя людей», - підкреслив Жебрівський.

Читайте також: Екстрена медицина: у Черкасах - міжнародні змагання бригад "швидкої"

Водночас заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник доповів, що наразі медичні послуги ветеранам війни та учасникам бойових дій надаються в обмеженій кількості через недостатнє фінансування з місцевих бюджетів. При цьому продовжуються програми з протезування, видачі слухових апаратів та інше.

«Ватро зазначити, що важливим питанням залишається психологічна реабілітація учасників бойових дій у Донецькій області. Ми посилюємо роботу у цьому напрямку та розвиваємо мережу психологів. Також для соціальної реабілітації демобілізовані воїни спрямовуються на санаторне лікування», - зазначив Володимир Колесник.

За результатами обговорення якості надання медичної допомоги ветеранам та реформування сільської медицини було прийнято рішення активізувати роботу з боку представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-