Інтенсивність ремонту доріг у регіонах залежить від місцевої влади - Гройсман

Інтенсивність ремонту доріг у регіонах залежить від місцевої влади - Гройсман

Укрінформ
Різна інтенсивність робіт з розбудови дорожньої інфраструктури у регіонах залежить від ступеня відповідальності місцевої влади.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам під час перевірки дорожніх робіт у трьох областях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вже сказав, що дороги в Україні будуть побудовані. Я тримаю своє слово. Ми другий рік поспіль достатньо масштабно будуємо. Єдине, на що треба зважати, що у різних регіонах по різному влада виконує свою роботу. Десь робиться інтенсивно, як на Вінниччині чи Тернопільщині, але є регіони, де, на превеликий жаль, поки що ми не бачимо такого прогресу”, - сказав Гройсман.

Він наголосив, що всі дороги будуть здавати в експлуатацію тільки після проведення тестів на якість. “Я буду об'їжджати всю Україну, як сьогодні. Так, буду практикувати обов’язково об'їзд для того, щоб на власні очі побачити, що і як відбувається в Україні”, - наголосив Прем'єр-міністр.

Водночас він висловив занепокоєння у зв'язку з проблемною ділянкою траси М-12 та коридору Go Highway на Хмельниччині - "і через вузькість та непростий рельєф полотна, що додає проблем будівельникам, і через умови роботи - вдень тут майже +40”.

Читайте також: Гройсман про якість нових доріг: за халтуру платити не будемо

Як зазначив Гройсман, керівники області запевняють, що попри всі труднощі роботи будуть виконані вчасно і якісно.

За словами Гройсмана, він також звернув увагу на додаткові огородження при будівництві і вибачився перед водіями за незручності: "Вони минуть, а в Україні буде гарна дорога, яка простоїть роки. Такими трасами вже за 5 років з'єднаємо всі обласні центри".

Прем’єр-міністр сьогодні здійснює перевірку дорожніх робіт на трасі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», частина якої – в межах Тернопільської та Вінницької областей - входить до транспортного коридору Go Highway, що з’єднає порти Чорного моря та Балтики. Протяжність переїзду становить близько 240 км. 

Go Highway складається з трас М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська; М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (Тернопіль – Умань); М-05 Київ – Одеса (Біла Церква – Умань – Одеса); М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (Одеса – Миколаїв – Херсон).

Цього року на виконання робіт за проектом виділено 4 млрд грн. Роботи вже розпочато на 12 об’єктах маршруту, в тому числі на 4 ділянках траси М-12.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-