Вінницький кардіоцентр отримав нове обладнання від Світового банку

Вінницький кардіоцентр отримав нове обладнання від Світового банку

Укрінформ
Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології отримав нове обладнання вартістю понад 47 тис. доларів у межах реалізації субпроекту Світового банку.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології поповнився новим обладнанням. До закладу надійшов мобільний апарат для рентгенографії, сучасний операційний стіл з прозорою поверхнею, набори для коронарографій та коронарні стент-системи. Ці заходи відбуваються у межах чинного субпроекту Світового банку «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комплекс обладнання придбано через міжнародні конкурсні торги в рамках реалізації субпроекту Світового банку. Постачальники обладнання - провідні компанії Німеччини та Польщі.

Читайте також: Столичні медики запропонують киянам обстеження у наметах під КМДА

Сучасна цифрова рентген-діагностична система типу «С-дуга», яку отримали вінницькі кардіохірурги, в кілька разів посилить точність діагностики захворювань серця і судин. Система мобільна, призначена для застосування в операційних залах із щонайширшим спектром завдань.

Осучаснити рівень діагностики серцево-судинних недуг допоможуть і витратні матеріали, зокрема спеціальні катетери, шприци високого тиску, набори для проведення коронарографій, агіографічні катетери і провідники, коронарні стент-системи. Їхня загальна вартість – понад 47 тис. дол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-