Екологи назвали дві річки на Сумщині небезпечні для купання

Екологи назвали дві річки на Сумщині небезпечні для купання

Укрінформ
Екологи занепокоєні станом каналізаційних систем та очисних споруд на річках Псел та Сула в межах Сумської області.

Про це у вівторок, 29 травня, під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив директор департаменту екології та охорони природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Кривозуб.

"Сказати сьогодні, що населення може безпечно купатися у цих водоймах, ми не можемо. Є питання і по річках Стрілка та Сумка. До кінця тижня будуть готові результати лабораторних аналізів, тоді й зрозуміємо ситуацію і подальші дії”, – зазначив Кривозуб.

Читайте також: У Полянській ОТГ на Закарпатті створять екопоселення і відродять скловаріння

За словами директора департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Олександра Милаша, хоча купальний сезон стартує вже 1 червня, у містах Суми, Ромни та Краснопільському, Тростянецькому і Буринському районах не визначено жодного облаштованого місця відпочинку.

„Я, звісно, розумію, що треба вкладати туди кошти, брати на себе відповідальність, залучати рятувальників, а цим займатися хочуть не всі. Але ж статистика свідчить, що це необхідно. Адже за 2017 рік на Сумщині на водоймах загинуло 40 осіб (у тому числі двоє дітей), із яких під час купального сезону втопилося 28 осіб”, – відзначив Милаш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-