У гуртожитку в Білій Церкві розпилили газ, чотирьох студентів госпіталізували

У гуртожитку в Білій Церкві розпилили газ, чотирьох студентів госпіталізували

Укрінформ
У гуртожитку одного з коледжів Білої Церкви під час суперечки студенти розпилили перцевий газ, чотирьох мешканців гуртожитку віком 15-17 років госпіталізували.

Про це інформує ГУ Національної поліції в Київській області.

"На спецлінію "102" поліції Київщини надійшло повідомлення про те, що в одному з гуртожитків міста Біла Церква чути запах газу. За лічені хвилини за вказаною адресою працювали слідчо-оперативна група, рятувальники, оперативна служба газу", - йдеться у повідомленні.

Згідно з оприлюдненим одразу висновком працівників газової служби, це не був витік природного газу.

Читайте також: У Словаччині загинула студентка з України - ЗМІ

"Як з’ясувалося, студенти одного з місцевих коледжів у гуртожитку зчинили сварку. Під час "розбірки" хтось із хлопців використав газовий балончик", - зазначили у поліції.

Як повідомляється, четверо неповнолітніх, віком 15-17 років, надихалися перцевого газу і були доправлені до лікарні, де їм медики надали першу невідкладну допомогу.

Наразі працівники поліції встановлюють всі обставини інциденту, хто і де взяв газовий балончик, опитуються свідки.

Евакуація мешканців гуртожитку не проводилася. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше у кількох містах України фіксувалися випадки отруєнь школярів невідомою речовиною на території навчальних закладів. 

Так, 22 травня у школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1.

21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом "гостре отруєння невідомою речовиною" середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє - у реанімації.

8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено.

Вранці 8 травня на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-