Жителя Слов'янська підозрюють у зґвалтуванні 14 дітей - поліція

Жителя Слов'янська підозрюють у зґвалтуванні 14 дітей - поліція

Укрінформ
Жителю міста Слов'янська, який займався розповсюджуванням дитячої порнографії, оголошено про підозру у понад 20 фактах зґвалтування дітей, серед яких правоохоронці встановили 14 потерпілих.

Про це повідомляє поліція Донеччини.

«У ході слідства встановлено, що житель Слов'янська вчиняв статеві злочини відносно дітей впродовж 13 років. Співробітники управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, та слідчого управління Нацполіції в Донецькій області, обласної прокуратури встановили 14 потерпілих, серед яких малолітні діти. Загалом на совісті зловмисника - 37 різних злочинів», - йдеться у повідомленні.

У поліції уточнюють, що відносно 54-річного чоловіка, який притягується до відповідальності за створення місця розпусти та розбещення малолітніх, відкрито ще низку кримінальних проваджень. Зокрема оперативники зібрали докази його причетності до 23 фактів сексуального насильства по відношенню до неповнолітніх, скоєних у період 2001-2014 років. З них три факти - скоєні відносно малолітніх дітей (до 14 років).

«У своєму приватному будинку раніше судимий зловмисник створив місце розпусти, де розбещував та ґвалтував дітей під загрозою розправи, користуючись їхнім безпорадним станом. Жертвами підозрюваного ставали підлітки переважно з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Залякані діти нічого не розповідали рідним», - зазначають в управлінні поліції.

Ґвалтівник також примушував дітей брати участь у зйомках відеоматеріалів порнографічного характеру. Вказану продукцію розповсюджував в інтернеті через створену ним «закодовану» мережу обміну файлів.

Читайте також: Відомого ісламського богослова арештували за звинуваченнями у згвалтуванні

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст.156 «Розбещення неповнолітніх», ч.3 ст.302 «Створення або утримання місць розпусти із залученням неповнолітніх» , ч.2,3 ст. 153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», ч.1 ст. 304 «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» Кримінального кодексу України.

У поліції нагадують, що зловмисник був викритий наприкінці 2017 року, після чого почав переховуватися від правоохоронців. На початку 2018 року співробітниками управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, із залученням бійців спецпідрозділу КОРД він був затриманий.

Наразі підозрюваний перебуває під арештом в СІЗО. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-