Захоплення пошти у Харкові: Безуху продовжили арешт на два місяці

Захоплення пошти у Харкові: Безуху продовжили арешт на два місяці

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив тримання під вартою ще на два місяці для харків'янина Володимира Безуха, який у грудні 2017 року захопив відділення Укрпошти на вулиці Шевченка у Харкові разом із заручниками.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"На засіданні з питання захоплення пошти обвинуваченому Безуху продовжили тримання під вартою, тобто, у СІЗО, ще на два місяці", - зазначила Дубовик.

За її словами, обвинувачений скаржився на стан здоров'я, але "медики, які приїхали на виклик, зафіксували в обвинуваченого хороший фізичний стан".

Наступне засідання суду заплановано на 19 червня, о 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня в Київському райсуді Харкова підозрюваний у захопленні заручників 30 грудня 2017 року в приміщенні пошти заявив, що він - син бога і просив відпустити його.

На засідання прийшла частина постраждалих, інші написали заяви з проханням розглядати справу без їх присутності.

29 березня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури і продовжив до 27 травня тримання під вартою для обвинуваченого у захопленні пошти із заручниками Володимира Безуха, підозрюваного також по 3 епізодах, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків, які було знайдено у нього вдома.

За даними прокуратури, стаціонарна психологічна експертиза показала, що Безух абсолютно осудний і заходів примусового медичного характеру не потребує.

30 грудня 2017 року близько 15:00 чоловік з метою пограбування ввійшов у відділення Харківської дирекції Укрпошти, що по вулиці Шевченка біля станції метро "Київська". Він заблокував вихід з приміщення, де знаходилися 3 співробітники Укрпошти і 6 відвідувачів, у тому числі, двоє дітей. Чоловік був у масці, мав при собі предмет, схожий на пістолет, і ніж. Він сказав, що у нього є вибухівка і погрожував привести її в дію.

Поліція оточила відділення зв'язку, на місце прибули вибухотехніки і перемовники. Близько 20:30 усіх заручників було звільнено.

Читайте також: Захоплення Укрпошти в Харкові: підсудний назвався сином бога

31 грудня Київський райсуд обрав запобіжний захід для зловмисника: два місяці досудового слідства під вартою, тобто, у СІЗО, без застави.

У суді мати підозрюваного Безуха розповіла, що він психічно неврівноважений. За словами заручників, Безух оголосив їм, що у нього рак мозку. У суді Безух не пояснив свого вчинку.

3 січня 2018 року в Харкові за наказом МВС за допомогу поліції у затриманні небезпечного злочинця, який захопив відділення зв'язку, нагороджено наручними годинами четверо громадян із числа заручників. Нагрудні знаки "За відвагу в службі" вручено поліцейським-учасникам спецоперації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-