На Луганщині від обов'язків відсторонили суддю за невчасні декларації

На Луганщині від обов'язків відсторонили суддю за невчасні декларації

Укрінформ
За результатами розгляду дисциплінарної справи Вища рада правосуддя застосувала до судді Брянківського міського суду, що на Луганщині, подання про звільнення з посади.

Інформацію про це оприлюднила прес-служба прокуратури Луганської області.

"За результатами розгляду дисциплінарної справи, відкритої за скаргою прокуратури Луганської області, Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Брянківського міського суду Луганської області, яка тимчасово прикріплена до Рубіжанського міського суду Луганської області, до дисциплінарної відповідальності та застосувати дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, суддя неодноразово порушила вимоги фінансового контролю, передбачені Законом України "Про запобігання корупції", оскільки несвоєчасно без поважних причин подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік та не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

Читайте також: Квартиру депутата Пономарьова обікрали. ЗМІ кажуть, винесли $200 тисяч

Суд визнав суддю Брянківського міського суду винною у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 172–6 КУпАП.

Місто Брянка з 2014 року знаходиться під російською окупацією, тому Брянківський міський суд формально переведений до Рубіжного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-