На місці пам'ятника УПА у Грушовичах знайшли людські останки

На місці пам'ятника УПА у Грушовичах знайшли людські останки

Укрінформ
Польські археологи під час розкопок на місці пам'ятника УПА у Грушовичах у п’ятницю виявили людські останки.

Про це у Facebook написав секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, який зараз перебуває у Грушовичах.

“У Грушовичах на місці зруйнованого пам'ятника УПА виявлені поховання. Поховання виявлені на глибині до 1 метра, безпосередньо під пам'ятником. Запросили священиків для молитви. Дослідження продовжуються”, - написав Шеремета.

На місці розкопок український та польський священики моляться за душі похованих людей. Після молитви продовжаться дослідження.

Раніше заступник голови ІНП Польщі Швагжик заявляв, що, у випадку виявлення людських останків, їх буде досліджено і перепоховано зі встановленням надмогильного пам'ятника. Натомість, якщо в цьому місці польські спеціалісти нічого не знайдуть, то пам'ятник не встановлюватиметься. Швагжик зазначив, що у первинному вигляді пам'ятник воякам УПА, який існував до квітня 2017 року, не відновлюватиметься.

Читайте також: Польські археологи продовжать розкопки біля пам'ятника УПА у Грушовичах

Як повідомляв Укрінформ, українсько-польські історичні відносини загострилися у квітні 2017 року, коли польські націоналісти за підтримки місцевої влади знищили на кладовищі в селі Грушовичі поблизу Перемишля пам'ятник воякам УПА. Відразу після цього Київ заблокував проведення поляками ексгумацій в Україні, наполягаючи на відбудові знищених вандалами за останні роки на півдні Польщі українських місць пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-