ГПУ оголосила підозру колишньому беркутівцю

ГПУ оголосила підозру колишньому беркутівцю

Укрінформ
Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру колишньому працівнику ПМОП «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області.      

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«За результатами проведеного досудового розслідування у кримінальному провадженні повідомлено про підозру колишньому працівнику ПМОП «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (у редакції від 15.12.2013 року), а саме вчинення працівником правоохоронного органу умисних дій, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, незаконним застосуванням спеціальних засобів, вчиненим групою осіб, та спричинення пошкодження автомобіля, що належить учаснику ГО «ВО Автомайдан», чим завдано майнові збитки на суму більше 80 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Генпрокурор вніс до Ради подання на Вілкула

Зазначений злочин вчинено 19.01.2014 на вул. Богатирській м. Києва під час пікетування учасниками ГО «ВО Автомайдан» колони автомобілів підрозділів ПМОП «Беркут», які прямували до резиденції «Межигір`я» для посилення охорони.

Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, яке спрямовано до суду для розгляду.

Слідство за вказаним та іншими фактами злочинної протидії протестним акціям триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-