Миколаївський аеропорт отримав сертифікат на право приймати вантажні літаки

Миколаївський аеропорт отримав сертифікат на право приймати вантажні літаки

Укрінформ
Миколаївський міжнародний аеропорт отримав сертифікат на аеродром категорії 4С, який дає право приймати вантажні літаки. Невдовзі планують отримати дозвіл на прийом і пасажирських.

Про це на брифінгу 24 травня сказав в.о. директора аеропорту Федір Барна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«22 травня КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» отримало сертифікат на аеродром категорії 4С, який дає право приймати вантажні літаки, але поки що не пасажирські. Проте буквально днями ми плануємо провести переговори з хендлінговими компаніями. Після того, як ми підпишемо з ними договір, вони внесуть зміни в свій існуючий сертифікат на роботу в аеродромах і впишуть туди Миколаїв. Тоді ми буквально за день отримаємо право приймати пасажирські літаки», - сказав Барна.

Він також зазначив, що мають амбітні плани ще влітку запустити аеропорт і вже до кінця цього року перевезти щонайменше 70 тисяч пасажирів. В наступному році ця цифра має збільшитися до 200 тисяч.

Читайте також: Омелян націлений на 25 нових аеропортів в Україні

Як уже повідомляв Укрінформ, одіозного депутата Миколаївської обласної ради Федора Барну призначили виконувачем обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" 19 квітня. Це сталося після того, як 18 березня скоїв самогубство 29-річний в.о. директора Владислав Волошин. Він вистрілив в себе з бойового пістолета.

Трохи раніше іншого директора цього підприємства Михайла Галайка піймали при спробі дати хабар в розмірі 700 тисяч гривень голові Миколаївської ОДА Олексію Савченку. Згодом було скасовано тендер з капітального ремонту будівлі аеровокзалу на 102 мільйони гривень і розірвано договір з його переможцем.

Після смерті Волошина голову ОДА Олексія Савченка звинуватили у тиску на директора і він пішов у відставку до з'ясування обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-