На Житомирщині дорожники

На Житомирщині дорожники "закатали в асфальт" 86 мільйонів

Укрінформ
Прокуратура Житомирської області розпочала кримінальне провадження за фактом неякісного ремонту дороги регіонального значення Р-18, на який витратили понад 86 мільйонів бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирщини.

«Посадові особи Служби автомобільних доріг в області за попередньою змовою з посадовими особами приватного підприємства «Автомагістраль» провели неякісний ремонт автомобільної дороги загального користування, до того ж, завищили обсяги та вартість робіт з метою привласнення бюджетних коштів. Зокрема, у серпні минулого року між обласною Службою автомобільних доріг та приватним підприємством укладено договір на виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги регіонального значення Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище за бюджетні кошти вартістю понад 86 млн грн», - інформують у прес-службі.

Результати технічної експертизи, проведеної ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» свідчать, що ремонт дороги виконано неякісно, із грубими порушеннями технології та технічних вимог, встановлених ДСТУ.

Читайте також: Підвищення зарплат дорожникам повертає заробітчан додому - Омелян

Коростишівська місцева прокуратура на підставі матеріалів Управління захисту економіки в області 23 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про розтрату посадовими особами майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою, за ч. 3 ст. 191 КК України.

Наразі у кримінальному провадженні розпочато досудове розслідування, яке проводять місцеві органи поліції. Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Правоохоронці проводять передбачені чинним законодавством слідчі (розшукові) дії з метою встановлення винних службових осіб та розмірів завданих державі збитків.

Як відомо, на неналежному виконанні підрядником робіт на цій ділянці дороги акцентував і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів 23 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-