У Вінниці стартує міжнародне Шевченківське свято

У Вінниці стартує міжнародне Шевченківське свято

Укрінформ
У Вінниці у четвер стартує Міжнародне Шевченківське свято "В сім’ї вольній, новій".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління укультури і мистецтв Вінницької ОДА Станіслав Городинський.

"Сьогодні у Вінниці відбудеться урочисте відкриття Міжнародного Шевченківського свята "В сім’ї вольній, новій". Востаннє наша область приймала його 1991 року, а цьогоріч естафету його проведення прийняла вдруге, від Луганщини. Свято розпочнеться на площі Шевченка з огляду експозиції Світлиць територіальних громад області та мистецьких виставок м. Вінниці. А  проходитимуть  святкові заходи упродовж трьох днів у Вінниці та ще одинадцяти містах і містечках області", - повідомив Городинський.

За його словами, у  програмі свята передбачені виставки, тематичні екскурсії, літературно-мистецькі вечори, а також театралізоване дійство "Борітеся – поборете!".

Читайте також: Письменниця Ольга Токарчук отримала Букерівську премію

Зранку 26 травня делегації-учасники свята відвідають м. Гнівань, де візьмуть участь у відкритті пам’ятника Шевченку.

Урочиста церемонія закриття свята відбудеться в суботу у Вінницькому обласному українському  академічному музично-драматичному театрі  ім. М.Садовського.

Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято "В сім’ї вольній, новій" проводиться в Україні з 1981 року. Спочатку заходи в  рамках Шевченківського свята відбувалися в Києві та на Черкащині, а з 1988 року  урочистості стали проводити щороку в одній із областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-