Суд у Чернівцях дав вісім років

Суд у Чернівцях дав вісім років "прес-секретарю ДНР"

Укрінформ
Шевченківський районний суд у Чернівцях заочно засудив "прес-секретаря  ДНР" до 8 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляється у вироку суду, розміщеному на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

"Обвинувачена особа з середини 2014 року на території м. Донецьк вступила до лав терористичної організації "Донецька народна республіка", в якій займає посаду директора т.зв. "Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю "адміністрації голови ДНР". При цьому чоловік здійснює керівництво інформаційними ресурсами та засобами масової інформації, що перебувають на тимчасово непідконтрольних окремих районах Донецької області", –  зазначається у рішенні суду.

Незважаючи на надіслані повідомлення про підозру та повістки про виклик й опублікування їх у встановленому порядку, особа не з’явилась до суду. Тому розгляд справи відбувався без присутності обвинуваченого.

Також у рішенні суду йдеться про те, що учасники вказаної терористичної організації з моменту її створення систематично вчиняли на території України терористичні акти, здійснювали залякування населення, вбивства громадян, захоплення адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування України, вчиняли інші тяжкі й особливо тяжкі злочини, що призводило до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

Одним із основних завдань цієї організації є зміна меж території та державного кордону України шляхом відокремлення території Донецької області від України.

Читайте також: Під Авдїівкою спіймали шпигуна бойовиків

Проаналізувавши наведені докази, суд вважає, що винуватість обвинуваченої особи підтвердилась під час судового слідства.

"Визнати обвинувачену особу винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 ч.1 КК України – створення терористичної групи чи терористичної організації та призначити їй покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна без конфіскації житла", – йдеться в опублікованому вироку суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-