Напад на табір ромів: поліція затримала 12 осіб та відкрила провадження

Напад на табір ромів: поліція затримала 12 осіб та відкрила провадження

Укрінформ
За фактом нападу на місце розташування ромів у смт Велика Березовиця, що на Тернопільщині, розпочато кримінальне провадження; до відділу поліції за підозрою у нападі доставлено 12 осіб.

Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.

Зазначається, що за півтора кілометри від місця події правоохоронці зупинили групу осіб, які підпадали під опис нападників. Їх було доставлено до Тернопільського відділення поліції.

«Розслідування має бути швидким та дієвим. За його результатами мені особисто доповідатиме керівник поліції Тернопільщини. Будь-яка дискримінація за етнічною приналежністю є неприйнятною. Подібні хуліганські прояви жорстко припинятимуться. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності незалежно від поглядів та приналежності до будь-яких організацій», - наголосив Князєв.

Читайте також: Вогонь та стрілянина: на Тернопільщині роми тікали в ліс від нападників

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня у смт Велика Березовиця на Тернопільщині група осіб напала на табір ромів. По медичну допомогу ніхто не звертався. Подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 296 частина 4 ККУ - хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для заподіяння тілесних ушкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-