На Харківщині скоротять останні дзвоники, школи охоронятиме поліція

На Харківщині скоротять останні дзвоники, школи охоронятиме поліція

Укрінформ
У Харківській області посилять заходи безпеки під час проведення останніх дзвоників у школах.

Про це журналістам розповів заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабічев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року на Харківщині випускаються 12,5 тисячі 11-класників, ще 21 тисяча школярів завершують 9-й клас. Загалом у 771 загальноосвітньому закладі області навчаються понад 240 тисяч школярів. Всім їм маємо гарантувати повну безпеку. Час проведення святкових лінійок у школах скоротять до 30-40 хвилин. Також скоротять кількість гостей та запрошених на урочистості. Вони зможуть перебувати в школах виключно з дозволу дирекції та у супроводі співробітників закладу. До проведення свят залучать поліцію та ДСНС, які запровадять жорсткий контрольно-пропускний режим", - зазначив Бабічев.

За його словами, заходи безпеки будуть посилені й напередодні свят: "Керівникам закладів освіти рекомендовано видати відповідні накази щодо безумовного дотримання правил безпеки, провести інструктажі з безпеки життєдіяльності тощо".

"Представникам правоохоронних органів та ДСНС доручено створити необхідні умови для безпечного завершення навчального року. Зокрема, рятувальники проводитимуть ретельну перевірку приміщень закладів освіти на виявлення вибухонебезпечних предметів. Представники поліції приділятимуть особливу увагу дотриманню правил дорожнього руху поблизу шкіл. Буде організовано якісний медичний супровід масових заходів", - додав Бабічев.

Читайте також: "Отруєна" школа у Харкові: поліція оприлюднила попередню версію

За його словами, якщо випускники сільських шкіл побажають після урочистостей приїхати до Харкова, "усі пересування дітей до обласного центру та містом мають відбуватися під контролем відповідальних осіб".

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня в Харкові з отруєнням невідомою речовиною зі школи №3 по меддопомогу звернулись 37 учнів, 26 з яких було госпіталізовано у обласну дитячу лікарню. На сьогодні всі постраждалі вже виписані з лікарні.

За фактом розпилу у школі невідомої речовини відкрито кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" за санкцією до 5 років обмеження волі.

За версією правоохоронців, НП сталася через намір деякіх учнів зірвати учбовий процес, зокрема ітоговую державну атестацію.

Перед цим від отруєння невідомою речовиною постраждали школярі в Миколаєві та Черкасах.

13 травня на території Білорусі сталася ДТП, у яку потрапив мікроавтобус з 26 школярами із Сумської області, які їхали з Польщі. Загинув 12-річний хлопець із Сум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-