З нового навчального року всі школи Харкова візьмуть під охорону

З нового навчального року всі школи Харкова візьмуть під охорону

Укрінформ
Всі школи Харкова з 1 вересня будуть взяті під охорону за рахунок міського бюджету.

Про це повідомив мер Харкова Геннадій Кернес на своїй сторінці в Facebook.

"У зв'язку з розпорошенням газу в школі №3 повинен сказати наступне: з 1-го вересня цього року всі школи міста будуть взяті під охорону за рахунок бюджету Харкова. Абсолютно всі", - написав Кернес.

Читайте також: МОН рекомендує школам посилити заходи безпеки

За його словами, в Харкові також починається реалізація проекту "Безпечна школа", в рамках якої планується встановлення відеоспостереження в освітніх установах.

"До початку нового навчального року планується встановити камери в найбільших школах, в тому числі, і в тій, в якій сталася НП. До кінця 2018 року більше ста шкіл будуть обладнані системами відеоспостереження", - додав Кернес.

Читайте також: "Отруєна" школа в Харкові: поліція оприлюднила попередню версію

За його словами, ці рішення прийняті ще в грудні 2017, "коли депутати міськради голосували за бюджет нинішнього року".

Кернес пов'язує подію в школі з наявністю в країні великої кількості незареєстрованої зброї: "Люди бояться ходити вулицями, вони не відчувають себе в безпеці. Дорослі купують газові балончики, діти потім знаходять ці балончики в будинку і тягнуть в школу - частіше з пустощів та інтересу, та навряд чи зі злим умислом. Як результат - майже щотижня ми маємо подібні випадки в різних містах країни".

Читайте також: Газ у школах: Кабмін просять розробити механізм захисту

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 травня близько полудня невідомий розпилив у харківській школі №3 якийсь газ з індивідуального балончика. У школі перебувало півтисячі учнів. За медичною допомогою звернулися 37 осіб, з них госпіталізовано 26. До вечора всі діти виписані з лікарні.

За словами директора школи Валентини Космини, це перший такий випадок у школі, де введена охорона і куди сторонні не можуть увійти: "Завтра школа працює в звичайному режимі".

За фактом НП порушено кримінальну справу за статтею "Хуліганство". В якості попередньої версії розглядається намір когось з учнів зірвати навчальний процес, а саме, підсумкову державну атестацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-